06302402395 info@gsr.hu

Colomi orchideagranulátum

Sok orchidea rajongó ellenzi az újításokat gyakran ragaszkodik a már bevált módszerekhez, félnek kipróbálni új dolgokat. Néhány esetben aggodalmuk nem alaptalan, hiszen egy csodálatos, gyönyörű virágról beszélünk, mely gondozását gyönyörű virágokkal hálálja meg. Különböző szubsztrátokkal már az orchidea kultúra kezdete óta kísérleteznek, nagyon sok kertészt a „bölcsek kövének” nevezi.

Orchidea szubsztrát, egészséges föld

 Az új orchideagranulátum az összes orchideafajta számára alkalmas, távol tartja a penészt és a kártevőket, segíti a növények növekedését (nem csak az orchidea esetében) valamint megköti a levegőben található szennyező anyagokat például a cigarettafüstöt. Éppen ezért a granulátum tökéletes választás allergiások számára is. A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták az orchidea szubsztrát a következő szennyező anyagokat bontja lehet: aromás és klórozott szénhidrogének, formaldehid, trietil-amin, benzol és dodecének. Ezek az anyagok származhatnak cigarettafüsttől, festékektől, tisztítószerektől, ragasztóktól, oldószerektől, új ruházatból, szőnyegpadlótól.

A beültetés

Első lépésként a korábbi földet teljesen el kell távolítania a gyökerekről, szükség szerint le is kell mosni. Célszerű átlátszó üveg edénybe ültetni az orchideát, mert így figyelemmel tudjuk követni a gyökér fejlődését, az esetleges vízhiányt, valamint a színes colomi granulátumban is tudunk gyönyörködni. Először tegye a növényt a kiválasztott edénybe, vázába, úgy hogy az orchidea gyökere elérje a váza alját,  majd ezt követően óvatosan töltse fel a gyökerek közötti részt az orchidea granulátummal a gyökérzet nyakáig. Az granulátum az orchideán kívül számtalan más növényhez használható, különböző növények esetében azonban figyelembe kell venni az adott növény egyedi igényeit a granulátum feltöltés során. A frissen beültetett növényt körülbelül egy evőkanálnyi vízzel kell meglocsolni. Az üvegedényen keresztül figyelemmel tudjuk követni a növény vízfelhasználását, amennyiben szükséges pótoljuk a vizet.

Hűvös, téli körülmények között havonta elég locsolni, melegebb esetén azonban ennél sűrűbb gondozásra van szükség. Nyári hónapokban hosszabb nyaralás esetén érdemes kicsit több vízzel gondoskodni növényükről. Permetezésre főleg  nyár közepén, illetve a fűtési szezonban lehet szükséges. Esetleges alganövekedés esetén langyon vizet kell használni, semmilyen tisztítószerre nincs szükség.

Összefoglalás

Az orchidea granulátum használata során kiemelten fontos, hogy csak akkor öntözzük növényünket, amikor az edényben láthatóan már nincs víz.

Permetezés végezhető szükség esetén, időszaknak megfelelően.

Az orchidea szubsztrát teljesen biológiai geológiai termék.

Vegyi anyag hozzáadása nem szükséges.

Allergiások számára is tökéletes választás